Jedan od najznačajnijih jugoslovenskih glumaca, Radko Polič- Rac, je otkrio u razgovoru sa novinarima kako je u posljednjih sedam godina umro čak 4 puta. Polič, kojega publika iz naše regije najviše zna po ulozi njemačkog oficira Ditriha iz filma ”Balkan Express” i dalje, kako kaže radi, a prošle godine je napisao svoju autobiografsku knjigu, te je snimao nešto za televiziju, ali sve je to radio otežano, jer mu je zdravlje, kako je rekao, katastrofalno

Otkrio je kako je on 24 sata dnevno na kiseoniku, a to i nije problem da se ne mora svakih 6 sati inhalirati da bi unio lijek da bi mu pluća uopšte radila. Srce mu je, kako kaže u redu, ima 8 stentova i po tome je rekorder u Sloveniji, a kada su pluća u pitanju, on je nekada bio zaista stravičan pušač, te je znao da dnevno popuši 4-5 kutije, te je znao samo uz kafu da popuši jednu cijelu kutiju. Tako se pored problema sa srcem kod njega nakupilo još nekih stvari a to ga je dovelo do toga da je u sedam godina čak 4 puta umro:

” Najteže je bilo prije dvije godine. Tad sam živio u stanu u prizemlju. Kad sam ustao jedno jutro nestalo mi je vazduha, pa sam posljednjom snagom otvorio prozor, zgrabio telefon i probao da nazovem hitnu. Ali nisam mogao nego sam umro. Neka moja komšinica iznad mene me je nekako čula pa se spustila iz stana i našla me kako visim iznad prozora. Ona je onda nazvala hitnu pa su me ubacili nazad u stan gdje su onda pokušali da me reanimiraju. Pošto to nisu uspeli odvezli su me u Urgetni gdje su me vratili u život.”

Ostatak teksta pročitajte OVDJE

 

 

 

Preporučujemo