Na velikom koncertu koji je bio zakazan za 25. mart u Puli trebali su između ostalih da nastupe i Ana Bekuta, Duško Kuliš, Dragan Kojić Keba i Zorana Mičanović, ali on neće biti održan zbog odluke gradonačelnika Pule.

Organizacija Hiljadarka koja je već bila dogovorila i zakup dvorane je dobila obaviještenje da je prvi čovjek Pule odlučio da sve otkaže a kao razlog je naveo da ovim činom želi da sačuva identitet građaske, evropske i mediteranske Pule. Iz Hiljadarke su za mdije rekli da je gradonačelnik gospodin Filip Zoričić odlučio da na javnim prostorima u njegovom gradu neće biti folk muzike.

Ističu i da je interesovanje za koncert bilo jako veliko i da je već bilo prodano preko 85 posto ulaznica a namjeravali su nakon odluke o zabrani za nastup u Puli koncert prebaciti u Osijek. Međuitm ni gradonačelnik ovog grada ne dozvoljava održavanje koncerta tako da svi oni koji su kupli ulaznice mogu dobiti povratak svog novca. Gradonačelnik Pule je u obraćanju medijima rekao dako se u njegovom gradu koncerti ovakve muzike neće održavati jer smatra da ona ne pripada duhu, mentalitetu i podneblju Pule.

On je istakao:  Pula je trenutno evropski hotspot za koncerte. Leto u Areni donosi izvođače najvišeg svetskog ranga kao što su Robi Vilijams, Imedžin Dragons, Eros Ramacoti, Florens and Mašin…Koliko to znači za Pulu kao destinaciju, suvišno je reći. Iz organizacije Hiljadarka su istakli da će svoja prava tražiti na sudu jer se gradonačelnik ponaša kao lokalni šerif a u komunikaciji sa njima je od početka bio jako bahat i neprijateljski nastrojen.

Oglasi - Advertisement