Pre oko sedam godina Srbiju i ceo region šokiralo je ubistvo mlade pevačice Jelene Marjanović, čije je telo pronađeno na nasipu Borče. Jelena je ubijena višestrukim tupim udarcima u glavu, a njen suprug Zoran proveo je 10 meseci u pritvoru pre nego što je pušten da se brani sa slobode. U procesu koji je trajao šest godina svjedočilo je više od 200 svjedoka.

A najveći problem je što nema direktnih dokaza koji jasno pokazuju da je Zhuo Ran ubio svoju ženu. S druge strane, postoji mnoštvo posrednih dokaza koji dovode do osude Zorana, čoveka koji je u aprilu 2016. na brutalan i podmukao način ubio Jelenu. Izrečena presuda ispisana je na više od 600 stranica i 22. jula prošle godine je pročitala sudija Jelena Škulić, a Zoran je osuđen na 40 godina zatvora.U tumačenju presude da ne postoji savršen zločin, sud nije ostavio sumnju da je Zoran Marjkanović ubio svoju suprugu sa punim znanjem.

 

U obrazloženju su i iskazi nekih članova Zoranove porodice, koji su s jedne strane govorili o svom odnosu sa ubijenom Irenom, koja je tvrdila da je odlična, a s druge strane bliskih Ireni koji su rekli da više ne može izdržati. brak i porodica. Zhuo Ran nikada nije priznao zločin i još uvijek tvrdi da je nevin, a njegov advokat se žalio na prvostepenu presudu.

Oglasi - Advertisement