Slučaj masakra koji je dječak Kosta Kecmanović počinio u svojoj osnovnoj školi na Vračaru je i dalje enigma za sve jer nikome nije jasno šta je dijete koje je do tog kobnog jutra 3. maja bilo primjerno navelo da počini ovako jeziv zločin.

Njegov otac je ugledni beohradski doktor radiolog Vladimir Kecmanović koji je uhapšen isti dan jer je on vlasnik pištolja koji je Kosta koristio a pretpostavlja se da ga  nije čuvao bezbjedno po pravilima i zato mu je određen pritvor u trajanju od mjesec dana. Kostina majka je zaposlena u Bološkom institutu i po nalogu tužilaštva i ona je saslušana da bi se utvrdilo da li je njen sin bio zapostavljan ili zlostavljan jer je nemoguće da niko nije primjetio promjene u njegovom ponašanju koje su morale biti evidentne.

Istraga i dalje traje a jedna od važnijih stvari je bilo upravo saslušanje Kostine majke Miljane koja je prema pisanju srpskih medija davala iskaz nekoliko sati. Ona je cijelo vrijeme bila jako emotivna i nije mogla da zaustavi suze, bila je uznemirena i cijelo vrijeme se tresla. Ona je rekla kako ne može da spava od dana kada je Kosta počinio masakr i usmrtio devetoro djece i čuvara škole.

Izvor koji je blizak istrazi je naveo da su i ona ali  i njen suprug u teškom psihičkom stanju zbog onoga što je njihov sin uradio te da je Miljana u potpunosti sarađivala i odgovorila je na svako pitanje. Ispričala je da je sa Vladimirom u braku 15 godina i da su oboje uložili velike napore da njihova djeca izrastu jednog dana u ugledne građane i da je njihov dom bio miran i sa puno ljubavi.

Preporučujemo