Iako smo pojeli cijeli novembar, naši usjevi su i dalje odlični. Ipak, staklenici su stvoreni za to kako biste mogli uzgajati neke zaista ukusne biljke, pa čak i voće tijekom cijele godine. Danas govorimo o đumbiru, koji se na našim tržištima i pijacama pojavio prije nekoliko godina, a ljudi su počeli masovno uzgajati ovu biljku, jer je bila skupa za kupovinu, tako da možete zaraditi puno novca ako je počnete sami proizvoditi.

 

Mnogo puta smo pisali o temi vrednih srpskih poljoprivrednika koji od pojedinih sorti povrća mogu da zarade mnogo novca, pa je tako iz mlade porodice Veliša Petrović u selu Draglica na obroncima Zlatibora Gospod pre nekoliko dana . Ipak, bio je zatečen endivijom na svom imanju, za koju je znao da nikada u životu nije uzgajao. Međutim, prisjetio se da je njegov komšija prošle godine u ovo vrijeme na ovom mjestu zasadio đumbir, ali to nikako nije uspjelo.

 

“Komšija Neđo na proleće mi je dao seme i rekao da je đumbir, nadajući se da ću sada na jesen iz zemlje izvaditi poznatu biljku, hvalio sam se kako đumbir može da uspe ispod Murtenice. Međutim, zemlja je rekla drugačije, umesto đumbira izrasla je čičoka. Čitao sam na internetu o toj biljci i sada tražim ko želi da mu je poklonim jer ja ne znam šta ću sa njom” – istakao je domaćin na čijem je imanju rodila jestiva biljka poreklom iz Severne Amerike.

Preporučujemo