Val Kilmer (62) nekada je bio je jedan od najtraženijih i najplaćenijih holivudskih glumaca. Mnogi su ga smatrali za najljepšeg holivudskog glumca čijem šarmu nije mogla da odoli niti jedna ljepotica, te je zaveo i mnoge svoje koleginice, glumica. Danas, kako kaže za sebe, on je najusamljeniji čovjek na svijetu, i bori se sa teškom bolešću. Loša sreća i tragedije su ga pratile cijeli život, te je on danas samo blijeda slika nekadašnjeg ljepotana, koji zbog kancera grla šapuće dok govori. Vijesti da boluje od kancera grla pojavile su se 2015. kad ga je spomenuo kolega Majkl Daglas koji je, takođe, bolovao od te bolesti. Tada ga je Kilmer demantovao te je rekao da Daglas nije dobro informisan, da bi dvije godine kasnije sam izašao u javnost sa priznanjem da boluje od teške bolesti i da zbog otežanog govora ne daje izjave za medije.

Njegovi zdravstveni problemi su krenuli 2014. godine, kada je tokom predstave osjetio da ima problema sa gutanjem, a onda je kod svoje bivše djevojke Šer počeo da povraća krv. Ipak, odbijao je da ide kod ljekara, a kada se sve to ponovilo, nije imao druge, posjetio je ljekara, koji su mu nakon detaljnih analiza ustanovili da ima kancer grla i da mora na hitnu operaciju

Kilmer je to odbio i, umjesto na liječenje, okrenuo se svom duhovniku koji ga je savjetovao da se moli za ozdravljenje. Stanje mu je svakim danom bilo sve lošije, i na kraju je, poslije preklinjanja sina i kćerke otišao na operaciju i na hemoterapiju, a da bi mu izvadili kancer, ljekari su mu morali isjeći grlo, te mu je zbog toga  ugrađena cjevčica kroz koju diše, kao i sonda za hranjenje. Međutim, tu se njegova tragična sudbina ne završava.

Ostatak pročitajte OVDJE

Preporučujemo