Popularnu hrvatsku pjevačicu Severinu Vučković, državno tužilaštvo u Zagrebu tereti za dva sporna ponašanja koja je imala prema Ljiljani Klinger koja je inače direktorica zagrebačke škole koju pohađa Severinin sin kojeg je dobila sa Milanom Popovićem, kao i prema Gordani Buljan Flander, bivšoj direktorici Poliklinike za zaštitu djece i mladih grada Zagreba. Pjevačica je tim ženama poslala preko 150 poruka i to većinom uvredljivog i neprimjerenog sadržaja, a za razliku od Klinger koja je na neke poruke odgovarala te je molila Severinu da joj više ne šalje poruge, Flanderova uopšte nije odgovarala na poruke pjevačice

Tužilaštvo, za koje su poruke bile uvrede i zastrašivanje s ciljem uznemiravanja, u optužnici koju su podigli protiv pjevačice zahtijevaju od suda da se Severina osudi na uslovnu kaznu od 10 mjeseci sa rokom suđenja od tri godine. kako je navedeno u optužnici,  Severina je od 4. jula do 20. oktobra 2021. godine poslala Ljiljani Klinger više od stotinu poruka, preko mreže WhatsApp, u kojima je između ostalog pisala, a neke dijelove vam prenosimo u cijelosti:

“Ma gdje je moja najdraža direktorka? Jesi li se javila donatoru? Jesi li svjesna da ću te ganjati do kraja života za sve gadosti koje si radila meni, ostalim majkama i učiteljima? Sin mi je dao izjavu u Heinzelovoj šta su mu radile učiteljice zbog tebe, stara šepava ružna babo. Zbog tebe je doživio stres i prste su mu izvukle. Al ti se izvući nećeš. Sjediti ćeš i drhtati i tresti se kao što sam se ja tresla kad si mi maltretirala dijete. A za lažne prijave imaš još jednu kaznenu, babo. ”

Ostatak pročitajte OVDJE

 

Preporučujemo