Nepisano je pravilo da supružnici spavaju u istom krevetu, iako je po mnogima mnogo udobnije da svako ima svoju sobu jer nije neuobičajeno da, na primjer, jedan od supružnika glasno hrče i spriječi u različite kulture i religije, imamo različite običaje i propise.

U pogledu braka i ispunjavanja bračnih obaveza, u judaizmu postoje jasna pravila koja se posebno odnose na bračne obaveze. Prema judaizmu, intimnost se priznaje samo u braku i radi rađanja, pa ne čudi da jevrejske porodice imaju veliki broj djece između 5 i 10 godina. U braku deset godina i za to vrijeme proveli su zajedno samo jednu noć. Par ima četiri kćeri koje su ortodoksne Jevreje koje striktno slijede svoja vjerska pravila.

 

Mirjam tvrdi da ih je takav stav natjerao da više pričaju i traže kompromise jer svoje nesuglasice i svađe nisu rješavali u krevetu kao većina drugih bračnih parova. Ističe i da intimnost može biti intenzivnija i uzbudljivija kada ne spavate svaku noć pored muža, ističući da im njihova religija ne zabranjuje da budu u vezi iz vlastitog zadovoljstva.

Oglasi - Advertisement