Pjevač Milan Obradović nastupa pod umjetničkim imenom Miki Mećava i postao je poznat po tome da nikada ne nastupa bez marame na glavi koja je postala jegov zaštitini znak. Miki je rođen u Prokuplju 1962. godine i oženjen je i sa svojom suprugom ima dvoje djece sina i kćerku.

Miki se po prvi put pojavio na estradnoj sceni sa grupom Mećava po kojoj je i dobio nadimak i  oni su izdali svoju prvu pjesmu pod nazivom Potrebe nema, za produkcijsku kuću ZAM. Ubrzo su snimili  album i nekoliko pjesama su postali veliki hitovi. On se nakon nesuglasica sa drugim članovima benda odlučuje na solo karijeru i za istu produkcijsku kuću snima svoj prvi solistički album koji je doživio veliki uspjeh.

Ipak veremenom je njegova popularnost opala pa je 2013. godine odlučio da uđe u rijaliti Farma ne bi li je na ovan način povratio. Tad je bio na ratnoj nozi sa Vesnom Rivas a poslije je rekao i kako ga je pjevačica Zorica Marković razočarala jer ga je tračala iza leđa. U rijalitiju je bio blizak sa Gocom Božinovskom sa kojom se sprijateljio i bio u dobrim odnosima.

Tri godine kasnije je ponovo bio učesnik Farme i postao je poznat po tome što je volio da masira takmičarke. Miki je rano počeo da gubi kosu pa je riješenje našao u marami koju ne skida sa glave kada je u javnosti i jedno vrijeme su ga muškarci sa istim problemom kopirali. Pjevač je nedavno postao i djed nakon što mu je njegova kćerka Saška podarila prvog unuka a na društvenim mrežama se pojavila fotka iz njegove mladosti kada je još uviejk imao kosu i malo ko je mogao da ga prepozna.

Preporučujemo