Predrag Miki Manojlović je srpski glumac. Po završetku akademije nastupao je u pozorištu. Karijeru je započeo u TV seriji Otpisani (1974). Glumio je u kultnoj seriji Grlom u jagode (1976) reditelja Srđana Karanovića. Na filmu je sarađivao sa Emirom Kusturicom.

Nakon filma “Underground” (1995), počeo je da snima u inostranstvu. Neki od njegovih poznatijih filmova su: Crno i belo, Podzemlje, Alien America, Argentinski tango, Mi nismo anđeli i Zavet. Godine 2011. dobio je počasni doktorat Evropske filmske akademije za doprinos na polju pozorišta i filma u Jugoistočnoj Evropi. Iako rijetko priča o svom privatnom životu, neki detalji su ipak dobro poznati.

Miki je rođen u Nišu, gdje je njegova majka jedva preživjela komplikacije. Odrastao je u siromaštvu, a djetinjstvo je proveo u pozorištu, koje je izabrao uprkos tome što su njegovi roditelji željeli i željeli da ide na Prirodno-matematički fakultet.Rođen je u porodici pozorišnih glumaca, njegovi roditelji su glumac Ivan Manojlović i glumica Zorka Manojlović.

Preporučujemo