Članak pod naslovom: “OBOŽAVAO JE SEBE I VEROVAO DA JE BOLJI OD DRUGIH: Sudski veštak otkrio jezive detalje o dečaku ubici” je objavljen na portalu Nova danas 04. 06.2023. godine u kojem se prenose riječi sudskog vještaka Ljubiše Božića koje su njegovo lično mišljenje i koji nije uključen u istragu oko masakra koji se desio u osnovnoj školi Vladislav Ribnikar u Beogradu a koji je počinio maloljetni K.K. Članak je prenesen kao otkriće osobina dječaka ubice što nije tačno i detaljnom analizom portala Raskrinkavanje.ba ovaj članak je označen kao klikbjet.

Prošlo je skoro mjesec dana od masakra koji se desio u osnovnoj školi Vladisalav Ribnikar a koji je počinio dječak star 13 godina Kosta Kecmanović i svi se još uvijek pitaju šta je to što ga je navelo na ovaj jezivi zločin.

Kosta je smješten u mentalnu ustanovu i tamo sa njim razgovara čitav niz stručnjaka iz psihijatrije i psihologije da utvrde da li ima neki mentalni poremećaj. Njegov otac koji je vlasnik pištolja kojima je Kosta počinio ubistva je pritvoren jer se smatra da oružje nije držao bezbjednim a ispitana je i Kostina majka po nalogu tužilaštva i ona je iskaz davala nekoliko sati.

Sudski vještak doktor Ljubiša Božić, koji nije direktno uključen u sam slučaj, smatra na osnovu do sada dostupnih informacija, da je Kosta bio željan pažnje i da je istina da su roditelji možda mogli i da primjete neke promjene na njemu ali je on u pubertetu kada su promjene raspoloženja prisutne pa je lako da to i promakne osim ako niste sto posto fokusirani na dijete. Sudski vještak smatra da je Kosta i fiziološki ali i u svojoj glavi dječak koji ima 20 godina a ne 13 jer se tako ponaša i tako razmišlja.

Po mišljenju sudskog vještaka Kosta je smatrao da je drugačiji od svih ali u smislu da je bolji od drugih  kada je shvatio da okolina na njega ne reaguje onako kako on želi skovao je pakleni plan. Nakon što je sve isplanirao on se ponašao normalno jer nije želio svojim ponašanjem da privuče pažnju i da se njegov plan poremeti. Jedna od njegovih karakternih osobina je narcisoidnost i ona je bila jako izražena i sam je sebi bio idol a to je naučio u svom primarnom okruženju odnosno u porodici, samtra doktor Ljubiša Božić.

Sve informacije koje su iznesene u članku su mišljenje stručnjaka koji nije uključen u istragu a o osobinama K.K. i to mišljenje ne mijenja osvrt na sam slučaj. IZVINJAVAMO SE našom čitaocima na članku koji je napisan kao klikbejt.

Preporučujemo