Sergej Trifunović je jedan od najpoznatijih glumaca srednje generacije u Srbiji i regionu i svi misle da ima neverovatan talenat. Potrebno je puno vremena i prostora da se nabroje sve uloge koje je igrao i filmovi i predstave u kojima je glumio. Posljednjih godina se bavi i politikom i osnivač je neprofitne organizacije koja prikuplja pomoć. Bane je oženjen hrvatskom umjetnicom Tihanom Lazović.

Sergej je poznat kao osoba koja nema dlake na jeziku a vrlo ga rijetko možemo vidjeti nasmijanog kao što je to bilo na svadbi njegovog brata također glumca Baneta Trifunovića koja je održana na jednom salašu.Proslavi su prisustvovali i Sergejevi i Banetovi roditelji, a mnogi nisu ni shvatili do fotografije Njihov otac im je bio poznat.

Drugim riječima, Tomislavov otac je također glumac, koji je nastupao u dramama kao što su “Koren”, “Srećni ljudi”, “U moru”, a majka im je veoma talentovana za glumu. Počela je da vežba još u školi, Ali nakon udaje odlučila je da ne radi taj posao. Sergej, koji je objavio fotografiju sa svojim roditeljima, dobio je mnogo pozitivnih kritika.

Preporučujemo