Kosta Kecmanović je dječak koji je 3. maja ujutro postao najmlađi masovni ubica u svjetskoj istoriji i on je tog dana došao u školu Vladislav Ribnikar koju je i sam pohađao naoružan sa dva očeva pištolja i 4 Molotovljeva koktela te je usmrtio prvo čuvara škole Dragana Vlahovića i tri djevojčice koje su se zatekle u holu a zatim je otišao u učionicu u kojoj je njegov razred imao čas istorije.

On je prvo pucao u nastavnicu a zatim i u svoje drugove iz razreda i usmrtio je devetero djece dok je ranio njih još pet. Nakon toga je iskočio krpoz prozor u dvorište i sam je pozvao policiju i rekao im je šta je uradio. On je mirno sačekao policajce koji su ga uhapsili i odveden je u policijsku stanicu a nakon ispitivanja je prebačen u jednu mentalnu ustanovu u kojoj se i sada nalazi.

Policija je isti dan uhapsila i njegovog oca koji je vlasnik oružja kojim je počinjen masakr i njemu je određen pritvor u trajanju od mjesec dana dok su Kostina majka i mlađa sestra koja je i sama išla u ovu osnovnu školu i bila je u njoj kada je njen brat počinio ovaj stravičan zločin, prebačene na sigurnu lokaciju.

Tužilaštvo je pokrenulo i istragu kojoj je cilj da se utvrdi da li je Kosta bio zanemarivano ili zlostavljano dijete i njegova majka Miljana je jučer saslušana i odgovarala je na postavljena pitanja skoro deset sati. Porodica Koste Kecmanovića se također juče po prvi put oglasila u javnosti preko svog zastupnika i oni su naveli da je 3. maja zavladala vječna tišina i da oni svakodnevno jecaju za izgubljenom djecom i čuvarom te upućuju najiskrenije saučešće svakoj porodici zbog njenog gubitka.

Preporučujemo