U kolikoj je ekonomskoj krizi cijeli svijet pokazuje i propast banaka koje su inače najotprornije na ovakve poremećaje. Broker Vladimir Đukanović koji je u javnosti poznat i pod nadimkom srpski vuk sa Vol strita je razgovarao sa medijima i dao svoje prognoze o tome šta nas očekuje nakon što je zatvorena američka banka Silicijumske doline.

On smatra da će se sve ovo preliti i u Evropu a da će mnoge banke i ostale finanijske institucije platiti veliku cijenu zbog inflacije koja je sve veća iz dana u dana. U finansijskom sektoru će biit sve veći broj bankrota ako inflacija nastavi da raste i dalje a objasnio je i koji je razlog doveo do zatvaranja ove američke banke.

Naime u njoj je svoj novac držalo jako puno radnika iz IT industrije a pored toga tu je bilo i dosta startapa kojime je bilo osigurano do 250 hiljada dolara i svako ko je imao više novaca od ovog iznosa će sada biti u problemu iako je američki fond najavio da će biti neke pomoći. Druga američka banka koja je zatvorena je Signature banka a sa njom je situacija drugačija jer u njoj novac drže oni koji se bave kriptovalutama.

Broker je rekao da banke ulaze u problem kada ne mogu da pronađu kvalittne projekte na kojima može da zaradi novac. Po njegovom mišljenju je do zatvaranja ovih banaka u Americi došlo zbog rata u Ukrajini i sve podsjeća na krizu koja je potresala svijet sedamdesetih godina i koja je trajala deceniju. Ostatak pročitajte ovdje.

Oglasi - Advertisement