Nepisano pravilo kaže da se emotivne veze koje traju duže od decenije rijetko završe brakom, te da partneri nakon raskida veoma brzo nastave dalje sa novim vezama. Tako je bilo i kod Ilde Šaulić, koja je godinu dana prije nego li se udala za Bojana Vučkovića, bila prekinula svoju vezu sa jednim beogradskim biznismenom koja je trajala 10 godina. taj biznismen je bio znatno stariji od Ilde i njeni su se roditelji otvoreno protivili toj vezi. Ilda je priznala da njoj godine njenoga tadašnjeg partnera nikada nisu smetale, te smatra da bi veza funkionisala, da muškarac mora da bude stariji od žene, jer je zreliji i zna šta želi u životu, a otkrila je da je svoga bivšeg izabranika upoznala preko zajedničkih prijatelja:

”Bila sam mlada, imala sam dvadeset godina. Budući da sam uvijek cijenila karakterne muškarce, bivši partner mi je jakom ličnošću odmah privukao pažnju. Moglo bi se reći da je to bila ljubav na prvi pogled, koja je s vremenom dobivala na intenzitetu. Iako su mnogi, kao i ja, vjerovali da će biti krunisana brakom, nažalost, došlo je do razlaza. Sada idem dalje. Najbitnije je da sam sa bivšim partnerom ostala u dobrim odnosima i da ću u njemu kad god zatreba imati zaštitnika.”

Kada je govorila o razlozima raskida Ilda je samo rekla da se umorila od čekanja, te da se neke stvari za nju nisu deile u pravo vrijeme. rekla je da kada je njena veza bila na vrhuncu i kada je najviše bila spremna na brak i na djecu, njen partner nije bio spreman za takvo nešto. Nakon toga je uplovila u svijet muzike i bila ju je zaokupila njena karijera. Veoma brzo, on je poželio sve ono što je Ilda htjela prije, ali je njen život tada već dobio neki drugi smisao, te je rekla: ”Ukoliko dugogodišnju vezu, u trenutku kada osjetite potrebu za tim, ne krunišete brakom, obično doživi krah” ‒ zaključila je Ilda.

Preporučeno