Mlada djevojka iz malog sela Lukavac kod Tuzle, Dijana Bećirović postala se svjetska zvijezda koja je uradila intervjue s dvojicom papa, poznatim sportistima i političarima, zavela je Al Paćina, a sama je priznala kako njenim čarima nije odolio ni Goran Bregović. Ona je svoju karijeru modela započela sa 14 godina, a u osamdesetim godinama je važila za najveću seks bombu u Jugoslaviji. Ova Bosanka je napravila veliku internacionalnu karijeru radeći kao novinarka, a svojevremeno je imala svoje provokativne slike u Playboyu, kao i u jugoslovenskom Startu, te se za nju govorilo da je ona bila prva prava starleta u Jugoslaviji

Ostati će upamćeno da je ona bila ta koja je uradila posljednji intervjuu sa vozačem Formule 1, Ajrtonom Senom, i to samo dva dana prije njegove pogibije na utrci,a  Dijana se prisjetila svega toga u razgovoru sa novinarima: “Pitala sam ga zašto se krsti prije nego što sjedne u kola i zna li šta to znači. Mnogi ljudi ne znaju zašto se krste. Sena je imao najbolje odgovore zato što je to istraživao, nije bio površan. Drugo pitanje je bilo: “Šta misliš kad voziš 300 kilometara na sat?” ili “Da li vjeruješ u život posle smrti?” E, tu smo ostali najduže. On je imao veliku misiju na ovom svijetu. Mislim da je njegova smrt počela da budi savjest u ljudima. Bio je veoma ranjiv”

Priznala je Dijana kako joj se glumac Arnold Švarceneger otvoreno nabacivao, te su je bili čak i optužili kako je ona kriva za raspad Bijelog dugmeta. Rekla je kako je tada bila u Milanu, tu je živjela i družila se sa klavijaturistom Vladom Pravdićem koji je bio zaljubljen u nju. Međutim, onda se pojavio Goran Bregović, a Goran kada nešto želi, on to i dobije, i tada se pojavio sukob između Gorana i Vlade, a kako kaže Dijana: ‘‘ A da li me je Goran ukrao od Vlade? Pa jeste”, ispričala je ona jednom prilikom.

Otkrila je i kako se Niki Lauda tukao zbog nje, te da su joj se udvarali Rod Stjuart i Kevin Kostner, i da je razgovarala sa papom Pavlom Drugim, iako je na sebi imala minić i bila je poprilično pijana. Dijana danas ima 59. godina i već duže vreme živi u Los Anđelesu.

 

 

Preporučeno