Princeza Šarlin od Monaka, u javnosti nadaleko čuvena po tituli “najtužnije princeze”, se konačno oglasila nakon što se saznalo da je primljena u jednu ustanovu kliničke psihologije zbog “emocionalne i fizičke iscrpljenosti”. Princeza (43) je na Instagramu podijelila fotografije svojih blizanaca Gabrijele i Žaka tokom proslavljanja sedmog rođendana uz opis: “Srećan rođendan, bebe moje. Hvala ti Bože što si me blagoslovio tako divnom decom. Voli vas mama”. Na fotografijama se može vidjeti kako djeca duvaju svjećice na torti koja je u obliku broja sedam. Podsjećanja radi, princ Albert je prošlog mjeseca potvrdio de je njegova žena primljena u jednu psihijatrijsku ustanovu, nakon što je 10 mjeseci bila u svojoj rodnoj zemlji u Južnoj Africi

Tada je princ izjavio da njegova supruga pati od “emocionalne i fizičke iscrpljenosti”, ali su njeni prijatelji nedavno opovrgnuli prinčeve izjave, te su otkrili kako je princeza skoro umrla dok je bila u Južnoj Africi, a izvor koji se predstavio kao prijatelj kraljevske porodice je za medije rekao:  “Nepravedno je da se ona prikazuje kao neko ko ima bilo kakvu vrstu mentalnog ili emocionalnog problema”.- Dodao je da je princeza imala tešku infekciju uha, nosa i grla, što je dovelo do “teških problema sa sinusima i gutanjem koji su proistekli iz ranije operacije”, a onda je dodao: “Ne može da jede čvrstu hranu više od šest mjeseci zbog svih operacija kroz koje je od tada prošla. Mogla je da unese tečnost samo kroz slamčicu, tako da je izgubila skoro polovinu svoje tjelesne težine”.

Drugi izvor je odbacio priče kako je princeza nesretna u braku sa pricom Albertom, te je rekao: “Ni na trenutak nisam pomislio da ona nije znala šta radi kada se udala za njega”. Otkrio je da Šarlin ne prihvata potpunu kontrolu koju nameće tradicija kraljevske porodice: “Šarlin nije princeza Dajana. Možda će djelovati kao krajnje naivna, ali ona je veoma dobra u prikrivanju svoje pameti”.

 

Preporučeno