U Srbiji se još uvijek ne smiruje tenzija koju je izazvao koncert Dina Merlina na proslavi Dana nezavisnosti u Crnoj Gori. Dino je sa nekim svojim postupcima probudio sjećanje na neke njegove kolege koji su na sva zvona vrijeđali Srbe i Srbiju, te se zaklinjali kako nikada neće pjevati u njoj, ali su po dobrom starom običaju na Balkanu prekršili svoju riječ, te su pokazali da su možda gadljivi na Srbiju, ali da nisu gadljivi na novac iz Srbije. Jedna od najglasnijih u svoje vrijeme je svakako bila Tereza Kesovija, koja je decidno govorila kako nikada više neće nastupati u Srbiji, a nakon toga se pojavila u Beogradu 2011. godine sa ironičnom parolom: „Prijatelji stari, gdje ste”. Tada je na konferenciji za štampu pravdala se na ovaj način: ” Kad čovjek izgubi svoj dom, dozvoljeno mu je da kaže neke stvari koje u trezvenom stanju ne bi izgovorio” – pravdala se Tereza na konferenciji za štampu.

U Srbiji su krenuli nakon toga i da imaju koncerte oni koji su pjevali na  godišnjicama akcije „Oluja”, kada je iz Hrvatske za samo dva dana protjerano cjelokupno srpsko stanovništvo, a mnogi Srbi su nestali ili su mrtvi. Među njima su članovi zagrebačke grupe Prljavo kazalište, Jelena Rozga i Željko Bebek… „Oluju” je hvalila i Nina Badrić, koja je čest gost  glavnog grada Srbije, tako da je jasno da se sve vrti oko novca. Jedna od pjevačica koja jednu priču ima u Hrvatskoj, a to pokušava da sakrije u Srbiji je svakako Doris Dragović koja puni džepove u Srbiji, a poznata je i kao miljenica Torcide.

Za vrijeme rata u Hrvatskoj Doris je upućivala teške uvrede Srbima i navodno išla toliko daleko da je izjavljivala da sa svojim lijepim glasom privlači četnike, tako da ih hrvatski vojnici lakše smaknu. Ipak, i ona je prije osam godina se pridružila svojim kolegama sa nastupima u Beogradu, ali se može pohvaliti da je jedna od rijetkih kojoj Srbi nisu oprostili uvrede, te je koncert imala u skoro praznoj dvorani

Ostatak teksta pročitajte OVDJE

 

Preporučeno