Glumica Danica Maksimović, koja danas slavi 70. rođendan, po mnogima je jedna od najtalentovanijih srpskih glumica koja je ostvarila brojne uloge.Rođena 1953. godine u mestu Reljica, Danica je od detinjstva volela glumu i pevanje.U školi je bila član hora i solo grupe pre nego što se upisala na folklor, što joj je uništilo omiljeni hobi.

Posle srednje škole otišla je na studije u Beograd i studirala glumu na Akademiji dramskih umetnosti, iako su roditelji želeli da studira pravo i jednog dana postane uspešan advokat.Za ovo je Danica krila istinu od njih, to joj je funkcionisalo dve godine, a onda su slučajno naleteli na emisiju u kojoj je Danica pevala pesmu Çaj goro lane moje.Bili su zatečeni i prvo su pomislili da je to druga djevojka koja liči na nju, a onda su je pozvali i ona im je priznala istinu.

 

Danica je glumila i u serijalu Tesna koža a tokom godina je pomalo mijenjala i svoj izgled ali iako je na pragu osamdesetih nju još uvijek krasi tijelo djevojke i lice bez bora. Glumica ne krije da vodi računa o sebi da njeguje svoje tijelo da se zdravo hrani i da redovno vježba. Kada je u pitanju njena frizura ona je zadnjih godina uglavmom ista, poluduga kosa koja je prošarana pramenovima a kada je bila na vrhuncu svoje popularnosti ona je imala i kratku frizuru koja joj je odlično pristajala.

Preporučujemo