Danas ćemo razgovarati o higijeni i temama sa kojima se urbani čistači svakodnevno susreću. Ono sa čim se susreću radnici ove kompanije nije uopšte svačiji stomak. Do sada smo mnogo puta pisali o tome šta izvući iz zavere. Napravljen od frižidera, kućišta za automobile, starih televizora, pa čak i materijala za domaćinstvo, niko ne zna kako da ga uklope u njega, a da ga ne polome.

Ako smo vam rekli da su pronašli leševe životinja, hirurške maske, ormare, sve vrste dasaka, onda vam je to dovoljno jasno. Prema njihovim riječima, najveći problem su im predstavljale maramice koje su u kombinaciji sa fekalijama stvarale ogroman problem i začepile cijelu kanalizaciju. “Da je potrebno imati jak želudac, to smo znali. Jednom smo vodili snimatelja lokalne televizije na teren da snimi šta izvlačimo, ali on se od prizora odmah onesvestio”, pričaju zaposleni ovog komunalnog preduzeća.

“Kanalizaciona mreža ima izuzetan značaj, naročito u slučaju obilnih i intenzivnih padavina jer ona treba da u najbržem mogućem roku sprovede tu količinu atmosferske vode sa javnih površina kako ne bi došlo do začepljenja, plavljenja ulica te podrumskog, stambenog i poslovnog prostora – objašnjavaju nadležni.

Preporučujemo