U selu Zdravinje kod Kruševca, porodica Dimitrijević živi u najgoroj nevolji koju smo ikada imali prilike da vidimo. Majka Ivana i otac Jovan imaju četvoro dece, od kojih dvoje imaju smetnje u razvoju i ozbiljne zdravstvene probleme. Najmlađi sin Pavle (2) ima teški Aperov sindrom koji je zahtijevao hitnu operaciju rekonstrukcije vilice, kao i protezu za prst, koja mu je izostala. Uz sve, Pavler pati od konjuktivitisa, zbog čega teško vidi. Velika je maza i vrlo druželjubiv, ali zbog gore navedenih poteškoća još uvijek ne može izgovoriti prve riječi. Marko je stariji stanovnik koji također ima genetske abnormalnosti u rukama i teško govori, ali je uprkos tome vrijedno radio i završio srednju školu za djecu sa posebnim potrebama. potreba.

Ćerke Milica (5) i Marija (13) idu u školu kako bi pomagale majci u održavanju porodice i brizi o malom Pavlu, te starijem bratu Marku (18) koji pati od teškog razvoja. Dolaze da kuvaju, brinu o braći, čiste kuću i dobro idu u školi. Iako je njegov otac Jowan radio, primanja su mu bila skromna i jedva je skupljao dovoljno hrane i struje. Nisu imali vodu i kupatilo, a morali su je uzimati iz obližnjeg bunara. Kuća je bila hladna, oronula i pred srušenjem. Ipak, djeca su bila ljupka, sretna i veoma zahvalna na paketima prve pomoći koje smo im donijeli tokom naše posjete. Plan Humane je da porodici obezbedimo potpuno novi topli dom i pomognemo da ozdrave mali Pavel, Marko i mama Ivana. Molimo vas da nam pomognete da olakšamo život ovoj porodici koja se bori i omogući im dostojanstven život. Možete donirati putem:

Online Donations:⁣ Credit Card: https://28jun.org/donate⁣ PayPal: info@28jun.org⁣ ⁣ SMS: Pošalji 1 na 1733⁣ ⁣ Tekući račun: ⁣ Ime: 28. Jun⁣ Dinarski račun: ⁣ 265 – 1110310003427 – 97⁣ Šifra plaćanja: 287 ili 288⁣ Devizni račun: ⁣ RS 352 – 651000000232575 – 47 Raiffeisen banka Srbije⁣ SWIFT Code: ⁣ RZBSRSBG RAIFFEISEN BANKA

Preporučujemo