Mlada djevojka iz malog sela Lukavac kod Tuzle, Dijana Bećirović postala se svjetska zvijezda koja je uradila intervjue s dvojicom papa, te sa nekim poznatim sportistima, muzičarima, zavela je i Al Paćina, a kako voli da naglasi, njenim čarima nije odolio ni Goran Bregović. Ona je postala model još sa 14 godina, te je osamdesetih bila seks simbol u Jugoslaviji, a zavidne rezultate je napravila i kao novinar, te se slikala za Start, kao i za čuveni Plejboj, te se za nju kaže da je ona bila prva jugoslovenska starleta Ostati će upamćena da je uradila posljednji intervju sa vozačem Formule 1. Ajrtonom Senom, te da je taj intervju napravila dva dana prije njegove pogibije u San Marinu na utrci:

” Pitala sam ga zašto se krsti prije nego što sjedne u kola i zna li šta to znači. Mnogi ljudi ne znaju zašto se krste. Sena je imao najbolje odgovore zato što je to istraživao, nije bio površan. Drugo pitanje je bilo: “Šta misliš kad voziš 300 kilometara na sat?” ili “Da li vjeruješ u život poslije smrti?” E, tu smo ostali najduže. On je imao veliku misiju na ovom svijetu. Mislim da je njegova smrt počela da budi savjest u ljudima. Bio je veoma ranjiv” – prisjetila se Dijana. Otkrila je kako joj se otvoreno nabacivao i Arnold Švarceneger, te da su je čak optužili da je ona kriva za raspad Bijelog dugmeta

” Živjela sam u Milanu i družila se s Vladom Pravdićem, klavijaturistom “dugmića”. Bio je zaljubljen u mene, ali odjedanput se pojavio Goran Bregović. A kad Goran nešto hoće, onda to i dobije. I tu je krenuo sukob dvojice članova benda. A da li me je Goran ukrao od Vlade? Pa jeste” – ispričala je ona jednom prilikom. Prisjetila se i kako se Niki Lauda tukao zbog nje, te da su joj se udvarali i pjevač Rod Stjuart kao i glumac Kevin Kostner, te da je sa papom Pavlom II razgovarala pijana i bila je u miniću. Dijana danas ima 59 godina i živi u Los Anđelesu.

 

Preporučujemo