Jelena Jovičić je jedna od najpoznatijih pozorišnih glumica u Srbiji a interesantno je da ona nije poput većie svojih kolega od malih nogu maštala o tome da joj, kad poraste gluma bude profesija.

Ona je u glumački svijet upala sasvim slučajno i to kada je radila u jednom butiku. Njoj je tada prišao asisent Emira Kusturice i ponudio joj da statira u filmu Crna mačka beli mačor ali je ona to odbila. Malo kasnije je došao ponovo i ponudio joj je epizodnu ulogu i ona je pola godine provela na snimanju što je kod nje probudilo želju za glumom a na nagovor Sergeja Trifunovića i Ivana Bekjareva je upisala glumačku akademiju.

Jelena je skoro dvije decenije glavna zvijezda pozorišta na Terazijama a kada je u pitanju njen ljubavi život ona iza sebe ima dva propala braka. Nakon sedam godina ona je odlučila da se razvede od svog drugog supruga Saše Vujisića i ona je tada kupila manju nekretninu koja je dovoljna za nju i njenu djecu sina Matiju i kćerku Anđelu. Jelena je poznata kao osoba koja ima veliki broj prijatelja koje rado ugosti u svom domu i pošto je jako dobra kuharica često ih počasti i specijalitetima koje je sama spremila.

Nije ni čudo što je uređenju kuhinje ona poklonila veliku pažnju i ona je ormariće uredila u boji drveta dok su police na kojima se nalazi razno suđe u bijeloj boji. I njen dnevni boravak je pretežno u bijeloj boji a ona sa djecom upravo tu provodi i najviše vremena na udobnoj granituri koja je ukrašena interesantnim jastucima.

Preporučujemo