Novak Đoković, srpski tenisač koji nastavlja pisati povijest bijelog sporta, u nedjelju je osvojio svoj 10. trofej na Australian Openu, 22. u karijeri izjednačivši se sa španjolskom zvijezdom Rafaelom Nadalom.

 

Novak se također vratio na vrh ATP ljestvice od ponedjeljka, što je kolosalan podvig unatoč tome što prošle godine nije mogao igrati mnoge turnire zbog svog stava da nije cijepljen protiv koronavirusa. Novak je s velikim emocijama proslavio titulu, za koju kaže da mu je najdraža i najvažnija u karijeri, a nakon pobjede protiv Ciicpasa pokazao je da je u njegovom slučaju naslov Njegov um i srce uvijek su na terenu i daju sve od sebe pobjediti.

 

 

Novak je bio prijatelj s brojnim poznatim osobama, među kojima je i nogometaš Siniša Mihajlović koji je prije mjesec i pol dana preminuo nakon trogodišnje borbe s leukemijom. Kad je Miha bio na trećoj kemoterapiji u bolnici, posjetio ga je Novak, koji je bio u Italiji na završnom Mastersu, ali je odvojio vrijeme kako bi posjetio svog dragog prijatelja i pružio mu podršku.

 

 

Koliko je važan za Mihu i njegovu obitelj govori i emotivna čestitka koju je Novaku nakon osvajanja trofeja uputio Sinišin brat Dražen, a napisao je: Veliki Nole, čestitamo na šampionu, a slika na kojoj visi, ovo je Fotografija nastala tijekom Novakov posjet i izazvao je veliku pozornost. Mihu nalazi u bolnici koja do sada nije bila otvorena za javnost. Inače, Novaku su na pobjedi čestitali mnogi, a među njima i predsjednik Srbije Vučić.

Preporučujemo