Internet, kao i društvene mreže su zaista prepune svakakvih snimaka, na kojima pojedinci i grupe, na duhovit ili manje duhovit način žele da skrenu pažnju na sebe, i da nekim komičnim i manje komičnim scenama da promijene svoje živote, nadajući se da će neko da ih primjeti, da prepozna njihov talenat i ponudi im posao iz snova. Isto tako je na društvenim mrežama i mnogo snimaka koji su nastali sasvim slučajno, a za koje možemo reći da su u najmanju ruku nevjerojatni, a mnogi nakon svega, samo konstatuju da ne mogu da vjeruju da je ovako nešto moguće.

U našem narodu postoji stara izreka da je neko sretan koliko je težak, a u slučaju ovoga čovjeka, koji je ostao neimenovan, to se može svakako reći. Naime, na društvenoj mreži Instagram se pojavio kratki snimak, na kojem se vidi dvoje ljudi, jedan čovjek i jedna žena kako stoe na trotoaru i nešto pričaju. Ništa ne očekujući, ispred njih, na auto koji je bio parkiran u njihovoj blizini pada veliki okvir od prozore, koji se odbija od krov auta, a zatim pada pravo na čovjeka ba trotoaru. Međutim, tada se događa velika sreća, pa se drveni ram odvojio od jednog dijela prozora, te je bukvalno pao po sredini, tako da je ovaj sretni muškarac prošao bez ijedne povrede

Ipak, vjerujemoi da je šok kod njega bio ogroman, a žena koja je bila sa njim u društvu je također prošla bez povreda. Ljudi na Instagramu, koji su pogledali ovaj snimak su također bili u velikom šoku ,a takvi su im bili i komentari:

– Kad se rodiš sretan..

– Ovaj treba da igra loto…

– Anđeli ga čuvaju.

Preporučeno