Svima je nama još u svježem sjećanju koliko su se naši životi izmijenili u posljednjih nekoliko godina, najviše u vrijeme najveće krize sa pandemijom korona virusa, te malo ko želi da se sjeća onoga straha kojeg smo imali svi, da se ne zarazimo i ne razbolimo, te vanrednog stanja i izolacije u kojima smo bili. U to vrijeme su svima postala poznata imena nekih od stručnjaka koji su bili članovi Kriznoga štaba, i koji su nas svakodnevno učili i usmjeravali na koji način treba da e ponašamo tokom vanrednih mjera, a jedna od najpoznatijih u Srbiji i u regiji je svakako bila doktorica Darija Kisić, koja je skoro svakoga dana imala komunikaciju sa novinarima i sa javnošću, te je davala informacije o broju zaraženih, preminulih i daljnjim mjerama Kriznog štaba.

Ona je mnogima bila posebno zanimljiva zbog svoga atraktivnog izgleda i ljepote, te da je uvijek bila odjevena sa stilom, sređena i dotjerana, te su je zbog toga čak znali i kritizirati na društvenim mrežama, ali ona je na sve te prozivke ostala mirna, i nije se oglašavala na verbalne napade na nju, koji nisu bili mali, nego je pokušavala najbolje što može da radi svoj posao. Taj njen napor je prepoznat, pa je u sljedećem sazivu Vlade Srbije izabrana da bude ministrica za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja. poznato je i da je ona 1975. rođena u Sarajevu, te da se kao mlada dosta bavila sportom

I mada se trudi da svoju privatnost čuva što dalje od očiju javnosti, ona je kao gošća u jednoj TV emisiji otkrila kako je imala 9 godina kada su bile Zimske olimpijske igre u Sarajevu, te je tada postala veoma zainteresovana za umjetničko klizanje, sa kojim se bavila jedno vrijeme sve dok nije shvatila da svoj život ipak želi da posveti medicini i nauci.

Preporučujemo