Za Novaka Đokovića se zna da je jedan od najboljih, ako ne i najbolji teniser svijeta svih vremena, mada se kod mnogih fanova još uvijek lome koplja u tome ko je najbolji od velike trojke, Novak, Federer ili Nadal. Novak je trenutno na putu ka osvajanju svoga 22 Grand slema, a to bi po mnogima bila ona konačna kap koja bi prevalila na njegovu stranu i koja bi od njega napravila najboljeg svih vremena. Novak je i na dobrome putu da ostvari tu svoju namjeru, jer se bez mnogo muke plasirao u polufinale velikog turnira u Australiji, nakon što je sa tri prema nula u setovima savladao šestog igrača svijeta Rusa Andreja Rubljova.

 

 

 

Novak je, kako to već ide, nakon pobjede davao svoj intervju na sredini terena, a on je to iskoristio za čestitke i pozdrave, pa je tako i svojoj mami Dijani Otpjevao rođendansku pjesmicu. Divan dan je čestitao i svome treneru Miljanu,. da bi čestitka na kraju završila i na kameri

 

 

Inače, za one koji to manje znaju, Đokoviću je ovo u karijeri bilo 54. Grand slem četvrtfinale, a sa ovom ubjedivom pobjedom je sebi obezbijedio 44. polufinale na Grand slemu, što sus vakako najveći mogući turniri u teniskom sportu. Već se zna i ko je Novaku protivnik u plufinalu, a radi se o 35. igraču svijeta, Amerikancu Tomiju Polu, koji je tokom ovoga turnira na sve ostavio odličan utisak Osim toga, u drugom polufinalu će igrati četvrti teniser svijeta Grk Stefanos Cicipas i 18. nosilac Rus Karen Hačanov. Polufinala su na programu u petak.

 

Oglasi - Advertisement