Nema da nije ostao u čudu ko god je čuo za selo Gomilica kod Šapca, koje se smatra za najbogatije selo u Srbiji, jer svi žitelji toga sela rade u Beču, osim ljeti kada malo dolaze u svoj zavičaj da se malo opuste u svojim dvorcima od kojih neki imaju čak i 30 spavaćih soba.

Mnogi od žitelja su decenijama muku mučili, radili po Beču, te su crnčili za svaki novčić, za marku, euro, te su ulagali u kuće, od kojih su mnoge dignute i iz inata prema komšijama, svaka za sprat viša.

Za te građevine se ne može reći da su kuće, nego palate, sa labudovima, sa lavovima i grifnima u dvorištu, a tu su i pozlate na masivnim i gvozdenim kapijama, poput onih koje smo mogli da vidimo u popularnoj seriji dinastija kod Blejka Karingtona

Neke od kuća u ovome famoznom srpskom selu izgledaju baš kao iz serije. Ukoliko je neko od starijih žitelja i ostao da živi u selu, oni su smješteni u pomoćnim objektima, jer ove velelijepne građevine ne služe za svaki dan da se kvare i da se habaju, nego samo za goste kada dođu iz Beča u Srbiju. Kad dođu na odmor, ne stignu da uđu ni u sve prostorije

Novinari su uspjeli i da vide unutrašnjost jednog dvorca, kao što je trospratnica Slavke Vasić koja ima 30 spavaćih soba, a roze soba za djevojčice, plava za dječake, u boji kajsije za goste.

Do trećeg sprata stiže se mermernim stepenicama. Četiri decenije sve što bi zaradili u Beču, ulagali su u svoju vilu u rodnom selu.

Ali kada dođu na odmor nemaju vremena ni da provjere i uđu u sve sobe i prostorije

Preporučujemo