Izgubio je oca kada je bio šestomjesečna beba, ali je odrastao u dobrog čovjeka. Prije 7 godina, kada ga je cijeli svijet poznavao, nije bio oženjen i nije imao djece, ali su njegovi postupci dirnuli sve PREŠEVO – Nemam svoju, ali svaki put kada vidim tu decu koja beže i kako su uplašeni, rastužim se i poželim da zaplačem. Doduše, to je moja profesija, ali sam i čovek, a to je pre sedam godina rekao Redžep Arifi, policajac iz Preševa, čije su slike obišle ​​svet! Kolege iz Policijske stanice Vranje kažu da je Redžep Arifi dobar policajac i pre svega dobar čovek. Zaposleni u PU Vranje bili su puni hvale za kolege iz Preševa, ističući da je on pre svega savestan radnik kojeg je oduševila iznenadna popularnost, ali koju zbog svoje skromnosti nije pokazao.

“Kolege su mi samo rekle da sam izašao na CNN. Nisam znao da me slikaju, niti sam video tu novinarku. Kasnije su mi javili: ” Arifi, evo tebe na CNN, gleda te ceo svet!”. Za mene su sva deca ista, bez obzira na veru i naciju. To za mene nije ništa neuobičajeno, ja to radim svaki dan”, rekao je tada ekskluzivno za portal Kurir preševski policajac Redžep Arifi, čija je slika kako grli sirijskog dečačića obišla ceo svet i završila u udarnim terminima svih najgledanijih televizija u svetu.

“Ja nemam svoju decu, ali svaki put kad vidim tu dečicu kako beže i kako su u strahu meni je vrlo teško, dođe mi i da zaplačem. Doduše, to je moja profesija, ali sam i ja ljudsko biće. Ne mogu da budem imun na nečiju nesreću” – iskren je bio Arifi dodajući da je posebno tužan kada vidi patnju tog naroda.

Preporučujemo