Klub “Duga”je bio jedno od najpoznatijih mjesta tokom osamdesetih godina, i tu se skupljala cijela estrada, kao i sportisti, političari,a klub je držao Vlada Perović, bivši muž Lepe Lukić. Tu nije bilo radnog vremena, i zatvaralo bi se tek kada posljednji gost izađe iz kluba. Klub je bio u podrumu sav u masivnom drvetu, a glavno obilježlje kluba su bile mesingane pločice na kojima je pisalo ko je od tadašnjih poznatih osoba tu obično volio da sjedi. Taj klub je skrio mnoge tajne, a jednu od njih je otkrio sam Perović. Tako se svojevremeno javno pričalo kako je u tom klubu Lepa Brena prebila svoga kolegu, danas pokojnog pjevača Šabana Šaulića:

” To se dogodilo 1982. ili 1983. godine. Brena i Šaban su tada dolazili svako veče, bili su mladi, imali su 20 i nešto godina. Te večeri je s njima bio i Minimaks. Inače smo se okupljali svako veče oko ponoći i ostajali do šest ujutru” – priča Perović i nastavlja:- ” Kod mene su dolazili i bokseri Mate Parlov i Dragan Vujković, koji je isto bio šampion svijeta u boksu. On je imao te svoje rukavice s kojima je boksovao u finalu Svjetskog prvenstva sa Stivensonom. Meni ih je ostavio. A Mate je volio da pjeva skadarlijske pesme, sjećam se da je pevao “Ima dana kada ne znam šta da radim”, pa je pio vino, špricere, najviše je volio da dolazi u “Dugu”. Do ujutru je ostajao” – ispričao je Vlada, a onda je otkrio kako je u stvari došlo do bokserskog meča između Brene i Šabana:

” Brena je bila lafčina velika i drug, duhovita djevojka, pravi mangup. Svi smo voljeli da se družimo s njom i stalno je dolazila dok se nije udala. I te bokserske rukavice su ostale u “Dugi” i jednom prilikom Minimaks kaže njoj i Šabanu: “Ajde vas dvoje, da vidimo ko je bolji pjevač na estradi, ko je popularniji, šta, kako.” Znalo se da je bolji pjevač Šaban, ali ko je popularniji. “Ajde vas dvoje da odmjerite snage u boksu, imate dvije rukavice od šampiona i idite na podijum. Šaulić je popio malo, pa smo mu navukli tu rukavicu, a Minimaks je stao na sredinu. Oni su tu krenuli da boksuju, Šaban se uhvatio za glavu. Tu je bilo 100 ljudi kao publika, oni su se svi hvatali za glavu od smijeha. Brena udara, ne prestaje, zakačila ga je rukom tako da mu se perika, koju je u to vreme nosio, iskrivila. Šaban je odmah tražio da se stane, rekao je da mu je otišla kosa, pa je prekinuo meč da ne bi ostao bez perike. To se nikad nije desilo u svijetu, da takve dvije zvijezde boksuju, a mi tu kamerama snimamo, ma to je bio haos” – završio je Perović.

Preporučeno