Život legendarnog Nebojše Glogovca obilježilo je i veliko prijateljstvo sa kolegom Vojinom Ćetkovićem. Poznato je da je proslavljeni srpski glumac Nebojša Glogovac preminuo  9. februara 2018. godine od raka pluća u u 49. godini. On je za sobom ostavio suprugu Milicu i troje djece. Sa prvom suprugom, slikarkom Minom dobio je sinove Gavrila i Miloša, dok je sa Milicom dobio kćerkicu Sunčicu. Iza Nebojše je ostala velika glumačka karijera koja je obilovala mnogim filmski, TV i pozorišnim ulogama, za koje je dobio i mnoga priznanja. Nebojšu ne smo da je voljela publika, već i njegove kolege, a akademiju je završio zajedno u klasi sa  Vojinom Ćetkovićem, Sergejom Trifunovićem i Natašom Ninković. Upravo sa Vojinom ga je krasilo veliko prijateljstvo, pa je Vojin bio kum na Nebojšinom prvom vjenčanju, a kasnije je i krstio oba Nebojšina sina

U biografiji Nebojše Glogovca “Glogi” koju je napisao novinar Aleksandar Đuričić zapisani su nepoznati detalji iz života najvoljenijeg srpskog glumca, kao i brojne anegdote. Tu su i mnoge priče koje se tiču prijateljstva između Nebojše i Vojina: ” Vojinove kćerke rodile su se na dan kada su igrali predstavu “Hadersfild”. Slavili su od ranog jutra. Kada je izašao na pozornicu, Vojin je došao do fotelje, sjeo je i nije mogao da govori. Došao je red na scenu u kojoj Ivan, koga je igrao Glogovac, treba da zaplače. Nebojšine suze nisu padale, prskale su Vojinu u lice pod pravim uglom.”– piše u jednom odlomku iz Glogovčeve biografije, a ovu stvar je svima otkrio i sam Vojin Ćetković:

” Isto se dogodilo kada sam mu saopštio da je Sloboda trudna. Bili smo u “Krojaču”, u prvi mah nije reagovao, ustao je, otišao u toalet, vratio se s naočarima, skinuo ih je, i tada sam prvi put video takve suze koje pršte pod pravim uglom. Drugi i poslednji put bilo je na sceni” 

 

Preporučeno