Dragana Stojklovića Bosanca znaju svi kao člana žirija u najpopularnijem muzičkom takmičenju u regiji Zvezdama Granda a on je već decenijama prisutan na estradnoj sceni kao vrstan harmonikaš, kompozitor, aranžer i producent.

Dragan je rođen u Sarajevu a odrastao je u Konjicu ali dugi nz godina živi i radi u Beogradu. On je za Bosnu i danas jako vezan i često odlazi u kuću koju tamo ima jer kako kaže tu se najbolje i odmori. Svoju suprugu Dunju je upoznao u srednjoj školi a nakon što su maturirali donijeli su odluku da se presele u Beograd i da upišu fakultet.

On ej diplomirao na ekonomskom fakultetu a kada je Dunja ostala u drugom stanju vjenčali su se. Sinu su dali ime Aleksandar a nakon njega su dobili kćerku Alekasandru koja je u javnosti poznata po nadimku Džidža koji je dobila jer joj je tata često pjevao pjesmu Oj djevojko Džidžo moja.

Ona je završila muzičku školu i pokušala je da krene očevim stopama i upustila se u estradne vode pa se tako pojavila i kao takmičarka u Zvezdama Granda, ali nije postigla naročiti uspjeh. Kada je u pitanju njegov sin on je završio poljoprivredni fakultet i zaposlen je u svojoj branši. Dragan i Dunja su u braku preko 4 decenije i kako on kaže uvijek je imao njenu podrškuu svemu a najviše voli kada vikendom ide sa njom na pijacu ili kada krenu na neko putovanje. Za uspjeh i dugovječnost svog braka on smatra da je bilo presudno što je njegova supruga uvijek bila u sjenci i nije se ni trudila da bude popularna.

Preporučujemo