Gradonačelnik Aleksandar Šapić najavio je da će od ponedeljka, 19. decembra, svoj deci u Beogradu, uključujući i učenike završnih razreda srednje škole, biti podeljeni vaučeri u vrednosti od 6.000 dinara. On je dodao da će ovo biti poseban novogodišnji poklon Grada Beograda svoj deci u Beogradu i svim zaposlenima u predškolskom i obrazovnom sektoru koji svakodnevno brinu o njima. Gradonačelnik je precizirao da će kuponi biti iskorišteni u roku od dva mjeseca od dana preuzimanja, tačnije do 1. marta. Ovde, u zvaničnom saopštenju grada, nije navedeno gde se vaučeri mogu iskoristiti, ali će, kako je ranije pisao Euronews, moći da se koriste u prodavnicama sportske opreme Sport Vision.

 

“Konačno je završen proces nabavke vaučera i bez obzira na želju nekih da Beograđani ostanu bez vrednog poklona koji im je njihov grad obezbedio, kao što sam i obećao, vaučeri će stići do svih onih kojima su namenjeni”- rekao je Šapić.

 

“Vaučeri će u toku sledeće nedelje biti dostavljeni svim državnim i privatnim predškolskim i školskim ustanovama, tako da očekujemo da će ih svi imati do 26. decembra, nakon čega će u okviru tih ustanova krenuti podela našim građanima. Za onu decu koja ne idu u vrtiće, roditelji će od 26. decembra moći da se jave u svoju opštinu, te će na posebnom šalteru s ličnom kartom i zdravstvenom knjižicom deteta moći da podignu vaučer. Šalter će biti dostupan i za sve reklamacije ukoliko bude eventualnih problema” – istakao je Šapić za Beoinfo.

Oglasi - Advertisement