Pojavom društvenih mreža svi mi smo dobili mogućnost da se javno, da kažemo, reklamioraomo na istima i da na neki način i preko njih pokažemo šta znamo i umijemo. Cijeli svijet je zaluđen sa društvenim mrežama, i mnogima život u mnogome i ovisi dosta od njih, jer su na neki način, napravili na njima karijere, kao influenseri ili gejmeri, te na taj način zarađuju velike novce. Isto tako, na društvenim mrežama možemo da pronađemo i mnoge snimke iz stvarnoga života pojedinih ljudi, iz cijeloga svijeta, a koje pokazuju nneke stvarne situacije, koje veoma često nisu niti malo bezazlene.

Tako i ovaj snimak iz Litvanije na svom samome početku ne odaje da se dešava bilo šta neobično, te se na snimci vidi vozilo koje krši neka prometna pravila, te policija koja ga želi zaustaviti. Poslije nekoliko trenutaka, auto se zaustavlja, a iz njega izlaze dva krupna muškarca. Sve ukazuje da će da se desi sukob između snagatora i policije, ali nakon toga iz autia izlazi žena sa djetetom u rukama, koje je bez svijesti. S djetetom prilazi policijskom automobilu, a policajci brzo reagiraju, smještaju nju i dijete u svoj automobil i pod sirenom punom brzinom jure u najbližu bolnicu.

Ovu snimku je na društvenim mrežama objavila sama policija, koje je obavijestilo kako je dijete bilo došlo sebi još u policijeskom autu i da se sada dbro oporavlja. Mediji su pohvalili policiju koja se u kriznoj situaciji ponašala kako treba, te su svoj posao obavili na najbolji i na najprofesionalniji način, u službi građana.

 

Preporučeno