Na domaćoj muzičkoj sceni ima dosta pjevača koji polako ulaze u pozne godine, ali su procvat doživjeli 1970-ih i 1980-ih. Neki od njih su preminuli, poput Šabana Šaulića i Sinana Sakića, ali kao Mile Kitić i Mitar Mirić su i dalje živi i rade puno radno vrijeme. Da li ste znali šta je zajedničko ove dve pevačice, osim velikog broja hitova? Mnogi misle da su, ako govore sa akcentom, iz Srbije, ali obojica su iz Bosne i Hercegovine, posebno Mile Kitić je iz okoline Dervente, a Mitar Mirić iz malog sela kod Ugljevika u Republici Srpskoj.

Iako je do sada bio u dva braka, on je u Uopšte nije veran u trećem braku. , zbog prevare supruge Dragane Janićević, takođe pevačice Lepe Gage. On je čak 27 godina stariji od nje, a mnogi kažu da može biti njen otac.Priča se o njemu, bio je mali đavo u osnovnoj školi, nije dobar đak, sve dok jednog dana u petom razredu nije ustao na času i rekao učiteljici:

 

”Mene ne interesuje škola, ja ču biti veliki pevač i svi ćete da čujete za mene”. Svi su se nasmejali, a Mitar je već u osnovnoj školi počeo da peva a već sa 17 godinaa, prebacio se u Srbiju te je nasstavio da peva po beogradskim i okolnim kafanama.

Preporučujemo