I bogati znaju da plaču, a ova izjava se može i primjeniti za jednog od najboljih fudbalera današnjice Zlatana Ibrahimovića. Mnogi misle da njemu u životu samo cvjetaju ruže, ali to je daleko od istine. On je u svojoj knjizi ”Ja sam Zlatan Ibrahimović”, autora Dejvida Lagerkranca, otkrio neke teške trenutke kroz koje je prolazio, kada mu ni nova, ni uticajnost nisu bili ni važni ni dovoljni. Zlatan je priznao da to što je otac da mu je najvažnija stvar u životu, a njegov sin Maksimilijan, čim se rodio bio je mnogo bolestan: “Sve je bilo novo s Maksijem, i primijetili smo da puno povraća. Osim toga, nije dobijao na težini, nego gubio. Nismo znali zašto. Je li to normalno? Povraćao je neprekidno, nismo znali razlog i mora li baš toliko. Nazvao sam porodicu, prijatelje i svi su me tješili da nije ništa strašno, ali nisam vjerovao. Pokušavao sam da ujtešim sebe”, priznao je Ibrahimović.

Nakon toga je fudbaler, zajedno sa svojom suprugom Helenom morao brzo da reaguje, kada je saznao da mu je sin bolestan: “Cijelo tjelo mi je bilo u grču. Nikada se nisam ovako osjećao, ni približno. Dok nisam dobio dijete bio sam gospodin nedodirljivi. Mogao sam biti ljut i lud, mogao sam pokazivati sve moguće emocije. I sve se moglo riješiti ako si bio čvrst, istrajan, ali ovo nije bilo ni slično tome. Ovde sam bio nemoćan, jednostavno ništa nisam mogao učiniti. Maksi je iz dana u dan bio sve slabiji, bio je tako mali i sad se zaista primjećivalo da je kost i koža. Izgledao je kao da život želi da ga napusti.”

Na kraju mu je supruga javila da njihova beba mora na hitnu operaciju želuca,a  Zlatan je baš tada imao veoma važan meč: “Ne sjećam se puta do bolnice. Sjećam se samo bolničkih hodnika i mirisa. Trčao sam i pitao samo gdje, gdje je, na kraju su me odveli do velike sale gde je Maksi ležao u inkubatoru. Bio je manji nego ikada, kao mala ptica. Imao je cijevi kroz tijelo i nos. Kao da su mi srce istrgli iz grudi: ‘Volim vas oboje. Vi ste mi sve. Ali ja ovo ne mogu izdržati. Zovi me za sve što treba, rekao sam Helen i pobjegao odatle…’“, rekao je Zlatan. Srećom, operacija je bila uspješna, a fudbaler je istakao: “Maksi i sada ima ožiljak. Osjeća se zdravo kao i sva djeca njegovog uzrasta, a ja se često sjećam tog događaja. To mi daje bolji pogled na život, iskreno”, istakao je Ibrahimović. Nedugo zatim je sa suprugom Helenom Seger dobio još jednog sina Vinsenta.

Preporučeno