U ovome tekstu ćemo o pjevačici koja je već jako dugo na muzičkoj i estradnoj sceni, a koja više i nije tako aktivna kao što je to bilo nekada, kao i mnoge pjevačice i pjevači iz njene generacije. Jedan od primjera je i Lepa Lukić koja je nedavno proslavila 82. rođendan, a malo ko se sa estrade sjetio i da joj ga čestita. Međutim u ovome tekstu govorimo o Izvorinki Milošević koja je sa pjesmom krenula sa svojih 14 godina, jer su je životne okolnosti bile natjerale na to. Ona je po tome na muzičkoj sceni više od 50 godina, ali u posljednjih desetak godina više skoro ni ne nastupa, kako zbog godina, tako i zbog zdravlja koje nije kao prije.. Zapjeva, kako kaže na nekim rođendanskim zabavama i žurkama kod prijatelja, i to je to.

Ovih dana su je novinari bili posjetili u njenoj vikendici koju ima u blizini Požarevca i to u mjestu Neresnice kod Kućeva, a kako je otkrila, vjerovali ili ne, zatvorenici su bili radili na gradnji njene vikendice, kao dobrovoljni rad

Otkrila je da je tu vikendicu podigla kada su bile najbolje godine njene karijere, a tada joj je otac rekao da joj poklanja tu zemlju jer želi da ima uvijek gdje će se vratiti kada jednom uđe u godine i kada više ne bude pjevala, i taj dan je eto došao. Ona je ugostila i poznatu TV voditeljicu Tamaru Grujić koja je ostala oduševljena sa vikendicom, koja je napravljena u starinskom stilu. Izvorinka je otkrila i da je vikendicu nedavno prodala, jer jednostavno nema vremana da dolazi u nju i da se brine oko nje.

 

 

 

 

Preporučeno