Dok je od početka Svjetskog prvenstva u Kataru sve oko Maroka oko nogometa, postoji još jedna lijepa priča iz zemlje koja nema veze sa sportom. Naime, ovdje je rođen prvi svjetski par petorki, koji su nakon više od godinu dana provedenih u bolnici konačno otpušteni kući.

 

Rođenje djeteta znači veliku sreću za obitelj. Sreća para Halime Cissa i Abdelkadera Arbyja porasla je nevjerojatnih devet puta. Naime, u svibnju 2021. godine postali su roditelji prvih devet djevojčica na svijetu.

Nakon 30 tjedana trudnoće, 5 ženki i 4 mužjaka rođeno je carskim rezom, ranije nego što se očekivalo. Teški su između 500 g i 1 kg, pa u inkubatoru provode nekoliko mjeseci uz dobru njegu i liječnički nadzor. Dobra vijest je da su ove bebe sada konačno puštene kući, u Mali.

 

“Pred nama su mnoge obaveze, ali Allah, koji nam je dao ovaj blagoslov, pomoći će nam da ih odgojimo i brinemo o njima”, rekao je Albi, prenose marokanski mediji.

 

Cisse, 27, odvedena je u kliniku u Maroku na specijalističku njegu malo prije rođenja djeteta, gdje su liječnici isprva vjerovali da je trudna sa sedmero djece. “Dakle, možete zamisliti naše iznenađenje kada smo pronašli devet beba tijekom poroda. Srećom, to nas nije zbunilo”, rekao je dr. Youssef Alaoui.

 

Još u svibnju, kada su braća i sestre slavili svoje prve rođendane, Guinnessova knjiga rekorda objavila je da su oborili svjetski rekord za najveće preživjelo dijete rođeno pri jednom rođenju. “Ovaj broj je izuzetno rijedak i nije bilo dokumentiranih slučajeva da je leglo od devet beba preživjelo više od nekoliko sati prije dolaska Cisseove bebe”, napisala je organizacija za evidenciju.

 

 

Nakon što su bebe proslavile svoje prve rođendane, Arby’s je otkrio da je par postao poznat u Maliju i da su svi htjeli “vidjeti” njihovu bebu. Otkrio je i kakav je osjećaj kada njegovu kuću ispuni smijeh i plač devetero djece njegovih godina. “Sada svi pužu, neki mogu sjediti, neki mogu hodati držeći se za stvari, imaju različite osobnosti, neki su tihi, neki vole plakati, neki žele stalno biti zagrljeni, svi su različiti. “Reci.

 

Samo 9 djevojčica na svijetu ima svoj prvi rođendan: nije lako, važno je dobro zdravlje
“Nije bilo lako, ali je bilo super”, dodao je, istaknuvši kako je par zahvalan što je njihova beba savršeno zdrava.

 

Dva dječaka sretne obitelji zovu se Mohammed i Bach po predsjedniku Malija i kralju Maroka. Roditelji su to odlučili učiniti kao zahvalu nacionalnim vlastima koje su im pomogle da njihovu bebu donesu sigurno na svijet. Druga dva dječaka zvala su se Elhadji i Oumar, dok su se djevojčice zvale Hawa, Adama, Fatouma, Oumou i Kadidia.

Oglasi - Advertisement