Pjevačica Vida Pavlović je bila istaknuta ličnost romske muzičke industrije. Uprkos postizanju značajnih profesionalnih dostignuća, često se susrela sa ličnim borbama. Nakon dva propala braka, najveće žaljenje bila joj je nemogućnost da zatrudni, što je otvoreno izrazila. U nastojanju da se izbori sa svojim tugama, često se okretala alkoholu, što je na kraju dovelo do naglog pogoršanja njenog zdravlja i prerane smrti u 60. godini života. Njeno poslednje počivalište je u Futogu.  Preminula je prije 18. godina u maju 2005. a svoje zadnje dane je provela u svojoj kući koja se nalazila na Voždovcu.

U ovoj kući 2019. godine dogodio se tragični incident gdje je mladić ubio još jednog nakon noći opijanja, prenose mediji. Događaj je doveo do toga da je imovina postala poznata, ali uprkos tome što ima nekoliko nasljednika, ostala je nepotražena, a spor oko njega neriješen već nekoliko godina. Prije nekoliko godina, neki sezonski radnici su navodno počinili ubistvo u kući, što je dovelo do glasina da je kuća proklinjana. Očekivalo se da će više puta biti rušena, ali i dalje stoji. Iako je trebalo da bude srušena u martu, rušenje je odloženo do ljeta. Nedavno je izdata građevinska dozvola, što sugerira da je spor možda riješen. Prema rečima komšinice preko puta pokojne Vide vlasnik imanja je srpski biznismen.

Živeći preko puta nje, imala sam priliku da je često viđam i mogu potvrditi njenu ljubaznu prirodu. Žalosno je što je morala da se bori sa alkoholizmom i hipertenzijom, a nedostatak pažnje o njenom zdravlju je na kraju doveo do njenog preranog odlaska. Jedna meštanka je napomenula da je Vida i dalje ostala u sjećanju, te da je njen dom bio poznato okupljalište i drugih zapaženih ličnosti folk scene, poput Šabana Šaulića i Cuneta Gojkovića. To je dovelo do spontanih uličnih koncerata u kojima je publika veoma uživala.

Steva i njegova supruga živeli su u jednoj kući dugi niz godina. Nakon razvoda i dalje su živjeli zajedno, ali u različitim dijelovima iste kuće. Koliko god da je bilo neortodoksno, održali su srdačan odnos i uzdržavali se od bilo kakvih nesuglasica. Čak su i umetnički sarađivali. Na kraju, Steva je otišao u novi brak, ostavljajući svoju bivšu partnerku samu u kući. Nekima je ova odluka bila neobična, ali to je bila njihova odluka. Nakon što je ostala sama pjevačica je upala u depresiju koju je liječila alkoholom.

Preporučujemo