Porodični odnosi su složena i često osetljiva tema, a jedna pirotska priča na bolan način podseća javnost. Priča jedne bake koja je svoje priznanje o vezi sa sinom i snahom podijelila lokalnim medijima nije bila samo tužna. Njeno svedočenje prenosimo za Jugmediju. Kada mi je muž umro, ostala mi je mala penzija.

“I ja sam se ponudila da podignem kredit da izmire dugovanja. U međuvremenu sam obolela pa sam sinu dala ovlašćenje da mi podiže penziju. Kako sam mu dala karticu, više dinar nisam videla, a tome ima već desetak godina. Kao kučetu mi unesu hleb i nešto malo namirnica i ja se snalazim kako znam i umem” – ispričala je baka koja je tražila anonimnost.

 

Sin i snaha imaju problema sa poslom i niskim primanjima, a dvoje djece moraju školovati u isto vrijeme. Udruženje žena „Lav“ iz Pirota je u proteklih nekoliko godina realizovalo mnoge projekte za rešavanje problema ugroženih grupa, među kojima su, naravno, i stari. Snežana Manić, članica udruženja, rekla je da je starost sama po sebi teška, ali da nema reči da opiše bol kada roditelje zaborave i zaborave njihova deca i najmiliji.

 

Imali smo dve ćerke. Jedna je nažalost preminula mlada. Ova druga više puta se udavala, izrodila troje dece, a kako koje je rađala ostavljala ga je kod nas i odlazila dalje. Za očeve dečaka ne znamo gde se nalaze, majka se retko javlja, a još ređe dolazi. Prođe neki duži period, ona se pojavi, kobajagi će da preuzme brigu o deci, a onda se posvađa sa nama pretuče me i ode – rekla joj je baka.

Preporučujemo