Kosta Kecmanović je 3. maja postao najmlađi masovni ubica na svijetu kada je došao u svoju osnovnu školu Vladislav Ribnikar naoružan sa dva pištolja koja pripadaju njegovom ocu i prvo je usmrtio čuvara Dragana Vlahovića i tri djevojčice koje su se nalazile u holu  a zatim je ušao u učionicu u kojoj  je njegovo odjeljenje imalo čas istorije i pucao u nastavnicu i svoje drugove.

Na mjestu je usmrtio pet učenika dok je njih šest ranjeno  a jedna djevojčica je 12 dana kasnije preminula u bolnici. On je nakon toga iskočio kroz prozor u dvorište i sam pozvao policiju i ispričao im šta je uradio, sam se i razoružao i mirno sačekao da ga uhapse. Nakon što je ispitan u policiji on je prebačen u mentalnu ustanovu za djecu i omladinu gdje se nalazi pod nadzorom tima stručnjaka koji ispituju njegovo mentalno stanje da bi utvrdili da li boluje od nekog psihičkog poremećaja.

Njegov otac poznati radiolog Vladimir Kecmanović je uhapšen isti dan jer nije oružje držao bezbjedno iako on tvrdi da su pištolji bili u sefu pod šifrom. Njemu je određen pritvor u trajanju od mjesec dana a kako navodi jedan izvor koji je blizak istrazi Vladimir je u očajnom stanju i ne komunicira ni sa kim  od sramote i samo zuri u pod ćelije.

On je svjestan da je Kosta uništio mnogo porodica pa i njihovu svojim suludim činom i čini se da u glavi stalno vrti masovno ubistvo koje je počinio njegov sin. On navodno samo s vremena na vrijeme tiho promrmlja  “Sine, šta uradi, upropasti nam živote. Šta ćemo sad? Nema nam više života. Nema više ničega. Prokleta streljana i pištolji…” a uprava zatvora je svjesna da je on psihički u vrlo teškom stanju i zato je pod posebnom prismotrom.

Preporučujemo