Šta se tačno dogodilo u selu Draginje nadomak Koceljeve i šta se krije iza bizarne priče o muškarcu koji je napao policiju krstom koji je napravio za svoju nevjenčanu suprugu koja nije preminula? Novinari su se našli na licu mjesta da bi otkrili sve o Svetozaru Petroviću (50) i njegovoj nevjenčanoj supruzi Leposavi Pavlović (64) i kako bi se na pravi način otkrilo šta se desilo na nesvakidašnjem incidentu u ovome selu u Mačvi. Detaljan opis je dala doktorica Emilija Lazarević, koja je stigla zajedno sa policijom kada je Petrović prijavio da mu je žena preminula: ” Koliko sam shvatila, Leposava boluje od onkoloških problema i doskora se liječila u Požarevcu. Kako je dospjela u tu kuću, ne znam. Tog gospodina sam često viđala na šalteru u Domu zdravlja prethodnih dana kada je dolazio po lijekove jer su oboje oboljeli od korone ”

Doktorica je rekla da policija obično ide sa ljekarima kada se radi o prijavljivanju smrti: ” Zvala je Leposavina kćerka iz Požarevca i rekla im da ju je Svetozar obavijestio da joj je majka preminula. Njoj je to bilo izuzetno čudno jer kako je Lepina kćerka kazala, on nije sav svoj, možda ju je i ubio” – prepričava doktorica. Podsjećanja radi, Svetozar je napao policijsku patrolu nakon što je prijavio da mu je supruga preminula. On je na njih nasrnuo sa krstom kojeg je kupio za ženinu sahranu, kada su mu rekli da mu žena nije umrla, već da se bila onesvijestila.

Kako se saznaje, Svetozar i Leposava su živjeli u vanbračnoj zajednici u njegovoj kući, a prije dva dana je javio njenoj kćerki da joj je majka preminula, a ona je o tome obavijestila policiju. Kada je policija stigla, Svetozarova kuća je bila puna rođaka, komšija i prijatelja koji su došli da mu izjave saučešće: ” U kući su već bili dopremljeni sanduk i krst, sve je bilo spremno za sahranu. Jedan od policajaca prišao je Svetozaru da bi obavio razgovor sa njim, a doktorica je ušla u sobu u kojoj je ležala “pokojnica” da konstatuje smrt. Međutim, ubrzo se pojavila na vratima i rekla da je žena živa” – priča izvor.

Preporučeno