Prije nekog vremena jedna situacija je zgrozila cijelu Srbiju, ačini se da ova priča na kraju treba da dobije i sudski epilog. Radi se o tome da je podnijeta krivična prijava protiv osobe koja je osumnjičena da je polovinom prošloga mjeseca usmrtila bika od 600 kilograma, te da je ista osoba ranila i jednu junicu, i to iz vatrenog oružja, a sve se to dogodilo u ataru sela Stublo, koje se nalazi u blizini manastira Uvac.

Prema saznanjima koje su objavili neki mediji,, vlasnik usmrćenih životinja Milorad Bukvić podnio je krivičnu prijavu protiv jednog muškarca za kojeg sumnja da je izvršio ovo strašno djelo, ali je prijavljen i za neovlašteno posjedovanje oružja, kao i za zlostavljanje životinja, te mu se sve to stavlja na teret prijavom. Navodno je osumnjičeni ova krivična djela uradio jer su mu životinje smetale, i navodno su mu nanosila štetu na njegovoj zemlji kada su bila na ispaši

Oštečeni Bukvić je još ranije dao ovu izjavu za medije: “Ako bi počinalac prošao nekažnjeno, to bi bila velika sramota. U Švajcarskoj ovako nešto kad bi se desilo, do popodne bi krivac završio pred policijom. Ako se ne pronađe vinovnik ovog djela, samo mu se daje vjetar u leđa, da može da ide kroz selo i ubija životinje”– Iz tužilaštva su potvrdili da je prijava podnešena, pa će se istraga nastaviti na osnovu te prijave, koja treba da dovede do hapšenja ili eventualnog oslobađanja krivice. Šta vi mislite o ovakvim komšijskim odnosima? Da li vi imate bilo kakav komentar na sve ovo ?

 

 

 

 

Preporučeno