Poznato je danas da se soda bikarbona koristi za mnoge stvari, a mi ćemo da vam kažemo nekoliko najpopularnijih trikova sa dobom bikarbonom koju vjerovatno već imate u domu. Ovo je prilagodljiv i jeftin prah koji vam može olakšati život, te pomoći oko domaćinstva i još oko mnogo toga.

Soda bikarbona vam može biti kao prirodni dezodorans i ovo može biti odlična zamjena za hemijske dezodoranse, dok je možete pomiješati sa par kapi omiljenog esencijalnog ulja i rastvoriti u vodi pa sipati u sprej bocu.

Kada vas ujede neki insekt, onda vam može spriječiti iritacije, gdje je trebate jednostavno utapkati na mjesto uboda. Poznato je i da soda bikarbona može pomoći kod gorušice, gdje vi trebate pomiješati pola kašikice sode bikarbone sa pola češ vode i popiti.

Može vam služiti i kao piling, dok vi možete veću količinu sode bikarbone rastvoriti u vodi pa dodati i esencijalno ulje pa utrljati na kožu.

Pomagti će vam u rastu kose, a vi trebate da pomiješate sodu bikarbonu i vodu u odnosu 1:3 u plastičnoj flaši, a ova količina mora varirati od dužine kose pa ako imate dužu kosu onda pomiješajte 3 kašike sode sa 9 kašika vode.

Može vam pomoći u rješavanju celulita, a pomiješajte kašiku sode sa kašikom meda i dodajte malo vode, te ostavite da prokuha na ringli pa kada proključa ostavite da se kuha još par minuta i prohladite blago, pa umasirajte na područje zahvaćeno celulitom. Soda bikarbona može pomoći kod lošeg zadaha, a vi u manjoj čaši vode rastvorite kašikicu sode bikarbone i isperite usta poslije pranja zuba.

Preporučeno