Sašu Jakšića Žiku narod obožava da gleda u emisiji “Nikad nije kasno” i voli da se sa njim smije i da plače, ali malo ko zna da je on prošao trnoviti put dok nije postao slavan i bogat. Inače, Žika je rođen u Aleksandrovcu, a njegova majka Mira je bila učiteljica, dok mu je otac Dušan radio u fabrici ventila. Žika ima i mlađeg brata , koji je isto muzičar, ali roker, Vladimira Jakšića Musu. Prije nego li je počeo raditi na televiziji, Žika je svirao bas gitaru u bendu ”Ritam srca”, i taj posao im je dobro išao, imali su mnoge nastupe, da bi se 2000. godine sve raspalo:

” Doživio sam tada jedan ozbiljan lom u životu. Bankrotirao sam! Sam sam bio kriv, jer kada čovjek ne zna šta hoće, onda radi ono što neće. Te 2000. godine živio sam u Njemačkoj i tadašnjoj supruzi Snežani i sinu Andriji pokušavao da obezbjedim bolji život. Ušao sam u posao sa nekim hotelom u Njemačkoj, ali sam ubrzo shvatio da sam uložio u pogrešan posao. I tako sam izgubio i ono malo ušteđevine što sam imao. Završio sam sa ozbiljnim gubitkom i dugom kod njemačkih banaka od čak 100.000 maraka. Šest godina mi je trebalo sve to da vratim”– počeo je svoju priču Žika, te je dodao kako je on primjer stare poslovice da nevolja nikada ne dolazi sama

” Sve to je dodatno uzdrmalo brak, koji se ionako bio ljuljao. Razveo sam se 2001. godine, a u to vrijeme se i rasturio bend “Ritam srca” u kojem sam svirao. Sve se izdešavalo za manje od godinu dana. Em duguješ pare, em ti se porodica rastura, em ti se bend gasi. Pokušao sam da tu našu grupu, koja je bila tražena, održim na okupu, ali nisam uspio.”

Ostatak teksta pročitajte OVDJE

 

Preporučeno