Muzičar Đorđe Balašević ostavio je svojoj porodici u amanet pismo o tome šta da rade kada njega ne bude, a to su otkrili njegovi najbliži u TV emisiji ” “TV lica kao sav normalan svet”. Sadržaj toga pisma nikada neće biti javno objavljen, a njegova kćerka je ispričala kako je do svega toga došlo: ”S obzirom na to da je Đole gledao na život s puno humora, on je prošlog novembra napisao nama jedno pismo, tj. mejl. Mi smo se družili tada i viđali svaki dan. Želio je da nešto bude zapisano. Ne mislim ja nigdje da idem, govorio je” – rekla je Jelena i dodala:

” To nije bio spisak zahtijeva, već kao Kiplingova pjesma. Neće biti nikad objavljena, jer je to nešto između njega i nas. Kad sam to dobila, nisam željela da čitam. Sve nas je pripremio na to. Jedna od poruka je bila kako da se ponašamo kad plotun bljuvotina krene na njegovu porodicu, govorio je kako da se odnosimo prema njegovom autorstvu. Mi samo to sprovodimo, kao čovjeku koji nam je ispunjavao sve želje.”

Đoletova supruga Olivera je malo govorila o svome sretnom djetinjstvu, koje nije bilo niti malo lako, te o svojim sportskim medaljama sa kojima je željela da usreći svoju majku, ali je spomenula i oca čiju ljubav nikada nije imala:

” Majka je imala samo etikete. Ona je došla u Zrenjanin iz Kovačice puna naive, koju su tamo njegovali. Vjerovala je da je svijet dobar kao Kovačica. Otac nije učestvovao u odrastanju svoje djece. To je jedna sitna palanačka tragedija. Bio je sin jedinac. Imao je kućerdu na lakat. Kad je počela moja sportska karijera, mislila sam da će ime pročitati u novinama i biti ponosan i da će se pojaviti na vratima, da će oni biti zajedno i sretni što imaju takvu djecu. Prolazila sam ulicama gdje on stanuje i radi. Odlučila sam da ga pozovem kad se rodila Jelena. Predstavila sam se svojim imenom i novim prezimenom. Pauza je dugo trajala. Izgovorio je samo: “Pogriješili ste.” Možda je mislio na to da se nisam javila… Negdje smo u isto vreme spustili slušalicu, to je jedino što smo uradili zajedno’‘ – ispričala je udovica kantautora.

Ostatak teksta pročitajte OVDJE

Preporučeno