U ovome tekstu za vas imamo jednu veoma zanimljivu priču, koja dolazi iz Srbije i koja je podigla dosta prašine. radi se o muškarcu koji se zove Branimir Reljić, koji živi u Ljigu, i koji već zna na koji će se datum preseliti na onaj svijet, odnosno zna kada će umrijeti. On je na nadgrobnoj ploči koju su napravili on i njegova supruga napisao  godinu njihove smrti. Da, ovo je istina, Branimir je uz pomoću veoma zanimljivog proračuna u kojem se koristio genetskim predispozicijama svojih predaka izračunao datum svoje smrti, a na ovu temu je medijima rekao sljedeće:

 “Svi moji preci živjeli su od 83 do 88 godina, na osnovu toga ja bi trebalo da živim još četiri godine. Svoju suprugu nisam prisiljavao, pitao sam je da li želi ili ne s obzirom na to da samo više od pola vijeka u braku, iako je šest godina mlađa, da po mom proračunu stoji da će imati i tri godine udovičkog staža. A da moje računanje ne griješi, evo čistog primjera, moj rođeni brat umro je u 84. godini, svega nekoliko dana pred sopstevni rođendan.”- Dodao je i da se ne boji smrti i da je svjestan da je to nešto što mora da se desi, te da je sasvim prirodno da čovjek, kada se već rodio, mora jednom i da umre. Na pitanje novinara da li se plaši, ako se ustanovi da njegov proračun nije tačan, Branimir je rekao:

“Ako bog odluči da okasni sa pozivom, ja datum smrti neću mijenjati na spomeniku, to je božji dar. Mnogi su se bunili zbog čega to pišem, rekao sam to je moja volja. Dodao sam na spomenik pisanim slovima “počivajte u miru, Bobana sa porodicom”, kamenorescu ne bi pravo pa me pita zbog čega tako, ja mu odgovorim “nemoj da te mušterije uče poslu”.

Ostatak teksta pročitajte OVDJE

Preporučeno