Šta je moglo da pođe po zlu kada ova mlada hoće da se razvede odamah nakon venčanja? Na društvenim mrežama je objavljeno pismo jedne nepoznate djevojke, koja se njime obratila savjetniku, psihologu u jednim novinama, a već prva rečenica je probudila interesovanje kod mnogih korisnika, a vjerujemo da ćete i vi ostati bez riječi kada vidite o čemu se radi. Njeno pismo, kao i odgovo savjetnika slijede:

“Draga Prudens, udala sam se pred Božić i nadam se da ću da se razvedem ili da poništim brak do kraja januara. Očigledno, to nije bio plan prvobitno, ali… Nikada nisam marila za brak, ali nisam ni imala ništa protiv njega. Dakle, kada je moj dečko zaprosio 2020. godine, odlučili smo da to uradimo. Svako od nas je preuzeo otprilike polovinu obaveza oko organizacije vjenčanja, ali mislim da sam bila prilično razumna u pogledu kompromisa kada je on nešto zaista želio. Jedino oko čega sam bila isključiva jeste da ne želim da mi tokom ceremonija ‘utrlja’ tortu u lice, to sam tražila. Moje jedino strogo pravilo je bilo da mi na prijemu ne trlja tortu u lice. Pošto je on razuman čovjek koji me dobro poznaje, nije to uradio. Umjesto toga, zgrabio me je za potiljak i gurnuo mi glavu u tortu. To je bilo unaprijed isplanirano, a pošto je znao da će torta biti uništena, imao je gomilu kolačića kao rezervu.”

Dalje u svojoj ispovijesti ova mlada kaže i ovo: ”Ostavila sam ga. Sljedećeg dana sam mu rekla da smo završili. I stojim pri svojoj odluci. Problem je u tome što su se tokom praznika svi okupili da mi kažu da treba da mu dam drugu šansu. Da pretjerujem zbog svojih problema (jako sam klaustrofobična nakon saobraćajne nesreće koja mi se desila prije mnogo godina, i apsolutno sam se uspaničila kad mi je gurnuo glavu u tortu i držao je tako zagnjurenu). Rekli su i da ga volim (iako to trenutno uopšte ne osjećam), da on voli mene, i da ne treba da odustanem pri prvoj prepreci. Ne želim da mu oprostim, ali svi su toliko ujedinjeni u tome da me uvjere da pravim strašnu grešku, tako da se pitam da li su u pravu. Da mu dam šansu do februara?”, pitala je ova devojka psihologa, savjetnika u jednom časopisu.

Mnoge je iznenadio odgovor psihologa, jer su mnogi mislili da će da bude blaži kod savjeta, ali, njegovo dgovor je bio ovakav: “Poštovana ‘do februara’, svi su sigurni da griješite, ali oni nisu ti koji moraju da se bude svaki dan sa muškarcem čije ih ponašanje u velikoj mjeri odbija. To ste Vi. Dakle, samo treba da slušate sebe. Mislim da je ono što je uradio bila crvena zastava o nepoštovanju Vas i Vaših želja – da ne govorimo o fizičkoj agresiji – ali čak i da nije, dovoljna je činjenica da Vam se to zaista nije dopalo. Zapamtite ko od Vama bliskih ljudi izgleda ne ceni vašu sreću i nastavite sa razvodom”, napisao je stručnjak.

 

 

Preporučeno