Danas skoro svaka kuća ima mašinu za pranje veša kao i onu za pranje suđa i to uveliko olakšava život ukućanima i štedi im vrijeme i novac. Poznato je da kućne uređaje treba redovno održavati i čistiti da bi svoju funkciju dobro obavljali a na internetu se može pronaći puno interesantnih trikova i načina na koji to možete uraditi.

Sigurno vam nikada ne bi palo na pamet da recimo mašinu za pranje veša od prljavštine možete očistiti pomoću tablete ili deterdženta koji se koristi za pranje prljavog posuđa. U mašini za veš se nečistoće jako brzo nakupljaju posebno ispod gume i dsota ih je teško ukloniti. Da se ta prljavština ne bi nakupljala potrebno je redovno čistiti mašinu a za to možete upravo iskoristiti tabletu za mašinsko pranje suđa.

Potrebno je čisititi svake dvije do tri sedmice a to ćete uraditi tako što ćete dvije tablete za pranje suđa staviti direktno u bubanj i zatvoriti mašinu a u dio kroz koji dodajete deterdžent naspite vodu u količini koja će pokriti nivo donjeg ruba otvora. Drugi način je da tablete za suđe otopite u toploj vodi i zatim ih uliti u odjeljak za prašak na mašini za veš a zatim uključite mašinu da pere na 90 stepeni.

Pored ovoga za čišćenje mašine za veš možete koristiti i sirće, limunsku kiselinu kao i prašak za pecivo ali samo jedan od njih nikako sve zajedno. Poznato je da univerzalno sirće djeluje i kao omekšivač za veš a ono što je važno miris sirćeta se ne zadržava. Ako ipak želite da budete sigurni možete dodati i nekoliko kapi ulja lavande u mašinu prilikom pranja.

Oglasi - Advertisement