Poznato je da rat u Ukrajini traje već četvrti mjesec, te da i dalje svaki dan iz toga dijela Europe do nas stižu različite vijesti, a niti jedna od njih nije niti malo dobra i što je najgore, niti malo se ne nazire neka mogućnost da će doći do nekog skorašnjeg kraja ratnih sukoba, jer niti jedna strana u ovome trenutku nije spremna na pregovore i na bilo koju vrstu kompromisa. Sve to negativno utiče i na ostatak Europe, ali i na svijet, a to se već vidi po cijenama nafte i energenata kao i hrane. Mnoge je pogodilo poskupljenje goriva u ovim našim krajevima, ali čini se da su se neki ljudi dosjetili, na veoma loš način, kako da prebrode ovu krizu

Tako je u bosni i Hercegovini sve više slučajeva u kojima vlasnici automobila naspu pune rezervoare goriva i do 200 konvertibilnih maraka, a nakon toga samo pobjegnu sa pumpe. Objavljeno je da je djevojka pobjegla u subotu odmah pošto joj je radnik na benzinskoj pumpi “Tioil” u Han Pločama napunio rezervoar gorivom za 200 konvertibilnih maraka što je oko 12.000 dinara. Naravno da je slučaj odmah prijavljen policiji, a vlasnik ove pumpe Tihomir Matošević rekao je da se ovo ne dešava prvi put ne samo na njegovoj pumpi već i u drugim dijelovima BiH, te je za medije otkrio i ove stvari:

“Nisam šokiran ovim. Nije ni prvi ni posljednji put da se ovako nešto dešava. Dobro pišu u komentarima, jeftinije je sad točiti 200 KM goriva i platiti kaznu od 150 konvertibilnih maraka. U prvih sedam dana ima mogućnost da plati 50 % niže. Za kaznu od 75 konvertibilnih maraka dobija 200 konvertibilnih maraka goriva. Na kraju, samo mi ostajemo oštećeni. Mogu samo da kažem da nije tačno da se ovaj iznos odbija od plate radnika. Firma snosi taj trošak”, rekao je Matošević.

 

Preporučujemo